miércoles, 26 de septiembre de 2007

Viçenç Ambrós, Calderianes i Bombers Sense Fronteres

Hoy he cocinado lentejas. Parece ser que han salido bastante buenas porque ¡todo el mundo se ha acabado el plato! Lo que me hace pensar que muchas veces las cosas sencillas son las más buenas, verdad? Quien no ha puesto a prueba su parte más creativa y se ha lanzado cual Ferrán Adriá y se ha estrellado estrepitosamente en el intento. Siempre sale alguien que te dice, "si jo amb un pam amb oli ja me bastaba..." y te dan ganas de lanzar por la ventana ese último libro de nouvelle cuisine que compraste en un arranque de originalidad...Vivan las lentejas. Con "burballes", que son muy nuestras. Y hablando de cosas nuestras, os cuento lo de esta noche...

En primer lugar tendremos una nueva noche de sensaciones literarias junto a nuestra amiga colaboradora Joana Pol en nuestro rincón más visitado: Es Racó Literàri de 3denit. Hoy volamos a Barcelona para conocer a un joven y prolífico escritor Ganador del Premi Joescric.com de novela entre otros reconocimientos,


Vicenç Ambrós



Bio: Nació en Berga en 1982 aunque vive en Lluçá. Licenciado en Derecho por la Universitat de Barcelona, ejerce como técnico de administración general. Desde 2003 no ha parado de publicar textos, poemas y dos novelas que solo le dan satisfacciones y reconocimientos literarios: Mort al paradís (Premi Joescric.com de novel·la) i Des de la mort amb amor ( XVè Premi Vila de l'Ametlla de Mar de narrativa ). ¡Todo el mundo preparado para pasar un rato inolvidable!

También esta noche vamos a conocer de la mano del autor y director de la obra de teatro que se estrenará próximamente en el Teatro Principal de Palma, se trata de Calderianes y ya nos morimos de ganas de poder ver sobre los escenarios el trabajo de alguien a quien en 3denit tenemos mucho cariño, nuestro compañero,



Javier Matesanz



Sí! El mismo que nos ha hecho pasar muy buenos momentos con Fricky Film.La Fundació Teatre Principal de Palma y Produccions Illa oberta, presentan el texto de Javier Matesanz inspirado en textos y personajes de Pere Calders , interpretado por Joan Carles Bestard (Madò Pereta) considerada como una tragicomedia en un acto en donde el personaje tierno y divertido, por patético, se plantea varias preguntas: “¿Puede existir una vida tan vacía que convierta en un absurdo el hecho de morir, tratándose de una vida más muerta que viva que no justifique ni siquiera un último esfuerzo por retenerla?” Y se enfrenta a una decisión final: “¿qué prefiero, suicidarme o morir?”






Y para cerrar los temas propuestos esta noche vamos a conectar con uno de los Bomberos sin Fronteras de nuestra comunidad desplazado a Perú, se trata del mallorquín Joan Roselló que se ha desplazado junto a un grupo de bomberos isleños hasta el país para instalar una planta potabilizadora. La idea ha sido invertir la dotación presupuestaria que ha concedido el Consell de Mallorca a través del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació en unas potabilizadoras que permitirá a las poblaciones de interior de Perú afectadas por el terremoto al acceso al agua potable. De esta manera se beneficiarán unas 1500 personas al día lo cual supone un refuerzo importantísimo dada la escasez de los recursos más elementales.




Bomberos del Consell de Mallorca



Los profesionales de Bomberos sin Fronteras son los trabajadores de emergencia por excelencia ya que su trabajo se fundamenta en situaciones de riesgo. Los bomberos realizan una serie de tareas de asistencia técnica como puede ser saneamiento de construcciones, abertura o cierre de puertas, limpieza de calles o desconexiones de timbres de alarma, rescates en ascensores, etc. pero frecuentemente se enfrentan a casos de auténtico riesgo: extinciones de incendios, tareas de rescate y salvamento, etc. Sus funciones también se amplían en casos de emergencia. 'Nuestra misión es coordinar el reparto de la ayuda y colaborar en las labores de desescombro', comenta Joan Rosselló, responsable de la Sección de Intervención en Catástrofes de Bomberos sin Fronteras.


¡Os espero en una noche llena de arte, literatura y solidaridad 3deniters, 3nochadores!

12 comentarios:

Anónimo dijo...

Bona nit a tots em dic Josep Maria Repullés i m'agradaria que li preguntéssiu al Vicenç, en que ha canviat la seva vida des de que rep tot aquest regitzell de premis?

I un altre pregunta seria, canviaràs de gènere de les teves properes novel·les o seguiràs amb la novel·la enigma?


Una abraçada a tots i especialment al Vicenç.

Anónimo dijo...

Hola, si hi ha la ocasió, m'agradaria preguntar a Vicenç Ambrós si el fet d'haver estudiat dret ha influït d'alguna manera en el genere de les seves novel·les o si ha sigut al revés, es a dir, si la seva passió per aquest tipus de genere el va portar a estudiar dret.

Gracies,

Guillem.

Anónimo dijo...

Sent: Wednesday, September 26, 2007 7:11 PM
Subject: Vicenç Ambròs


Hola Amics i amigues de la literatura : Voldria enviar una forta salutació a un gran escriptor i amic, un bon company de viatge literari, un gran treballador d'hores i hores davant un paper en blanc, i perquè no dir-ho, amb una gran enveja per la seva joventut tan madura.
No sé si podré escoltar el programa perquè, per motius laborals, m'haig de llevar a les 5.45 de la matinada. Espero poder-me descarregar el programa perquè, n'estic segur, en Vicenç us aportarà comentaris molt valuosos sobre tot el magnífic món de la literatura.
Una forta abraçada Vicenç, i una forta abraçada també a totes les mallorquines i mallorquins que estiguin escoltant la sal de les teves paraules. Fins aviat !.

Aleix Ferrater

Anónimo dijo...

Vaig conèixer en Vicenç a través de la web Relats en català, on diferents autors escrivim i tenim una porta oberta al món literari.
Alguns, com en Vicenç deixen el seu talent cisellat amb precisió i bellesa, amb aquest material sensible que són els mots. Una petjada inesborrable, sens dubte.
La seva sensibilitat extrema fa esborronar i la seva humanitat el fa extraordinari.
Gràcies Vicenç per existir i per escriure. Ets un luxe veritable com a escriptor i com a persona. L'èxit mai es fruit de la casualitat sinó del talent i de la perseverança i d'això a tu te'n sobra.

;-)

Mariona Lorente I Pla (gypsy a

Anónimo dijo...

Hola, he llegit varis relats i llibres de Vicenç Ambros, i em sembla que està molt influenciat per la novel.la enigma britànica, i m'agradaria saber, si es així si es un sustrat o si ho fa expressament.

I per altra banda també m'agradaria saber si el personatge de la Irina com investigadora si el pensa continuar treballant en posteriors investigacions o no.

Anónimo dijo...

Perdona, era Alícia la del comentari anterior, que no he sabut fer-ho bé. Gràcies per les lectures que ens proporciones i moltes felicitats.

Anónimo dijo...

Hola soc Roxana i he llegit alguns dels relats del Ambros a relatsencatala.com, i m'agraaria que el Vicenç em recomenes la seva obra per gent jove com jo de 15 anys

Anónimo dijo...

He llegit dos llibres teus, aquest i Mort al paradís i ambdo m'han atrapat des del principi. M'agradaria saber com ho fas per enganxar al lector? I han formules per això? Moltes felicitats per una linia fulgurant i un merescut respecte pel teu treball

Anónimo dijo...

Perquè els quadres dins de les teves obres com a fil conductor deductiu?

Anónimo dijo...

Benvolguts tots,
desitjar molta força, vida i sentiments al Vicent. Salut a les paraules i als mots.
Una abraçada. onatge

Anónimo dijo...

Em va agradar molt la lectura sobre la dama del geri�tric. felicitacions per Vicen�

Jo estic dibuixant plans ja hem sopat! Petons.Na Cati a Bons Aires

Anónimo dijo...

Som companya d'en Vicens a Relats en Català i admiradora seva. Estic llegit Mort al Paradís, llibre que recoman a tots els amants de la novel.la enigma.
Salut Vicens i una aferrada pel
coll.

Conxa Forteza